Katteurt er en lille, lilla plante med fine blomster og en højde på ca. en halv meter. Urten kaldes også blåkant, og hører til blandt de planter, der vil gro næsten over, så den er nemme at holde i haven.

Urten, eller blåkant, blomstre næsten hele sommeren, og kan godt ligne en lavendel, så den er flot at have, hvis du godt kan li lavendler. Planten findes ofte på strande, og har en duft der kan minde om en krydderurt – den benyttes da også af og til som plante til urtete. Urten er dog mest kendt for at have en euforiserende effekt på katte.

Katte elsker denne urt

Katte elsker at opholde sig blandt katteurt, og at rulle sig i deres blade. Hvis du har en kat, kan du med fordel anskaffe dig den urt i din have, så vil du helt sikkert have en glad kat, der gerne vil bruge tid med dig, når du udfører havearbejde om sommeren. Du skal heller ikke være bange for, at din kat ødelægger planten – den er en robust plante, og din kan sagtens holde til en kat i haven.

Man siger, at den euforiserende effekt urten har på katte, skaber den samme adfærd som man kender hos hunkatte i løbe tid; de gnider sig op ad planten, ruller rundt og laver lyde. Adfærden kan dog variere meget fra kat til kat, men generelt bliver katte rolige og glade af katteurten. Urten skaber ikke afhængighed hos katte, og ca. 20% af katte bliver ikke sønderligt påvirket af den.