Undervisning i innovation og iværksætteri er betydningsfuld

Der bliver konstant præsenteret nye forslag til, hvordan man forbedre vores uddannelsessystem. Der er stor variation i, hvad folk finder betydningsfuldt, når der diskuteres ændringer i skolesystemet. Det handler selvfølgelig om, hvordan selve undervisningen skal forløbe, hvilket har en særlig pædagogisk vinkel, men det handler i ligeså høj grad om, hvilke fag man skal undervise i. Selvom der er stor uenighed i, hvordan man skal prioritere henholdsvis de kreative og boglige fag, er der en klar enighed om, at fag som innovation og undervisning i at blive iværksætter skal blive en større del det generelle undervisningssystem.

Iværksættere for fremtiden

Når man kigger på undervisningssystemet, handler det selvfølgelig om at skabe gode muligheder for den individuelle, så vedkommende kan få lov til at udleve sine drømme og udnytte sine evner. Dog handler det i ligeså høj grad om, hvordan man bedst muligt sikrer Danmarks fremtid. Dette er netop grunden til, at fokusset på innovation og iværksætteri fortsat bliver større. Det er nemlig de gode idéer og modige selvstændige, der kan skabe arbejdspladser og penge til Danmark. Dog mangler de fleste viden omkring det at blive iværksætter og selvstændig, og derfor er der også mange, som ikke tør at tage springet. Hvis man bliver informeret ordentligt i løbet af skoletiden, og derudover lærer om idéudvikling, er der større chancer for, at man har modet til at tage chancen.

Bliv selv klogere

Hvis man ikke har været så heldig at have forløb i skolen, der har haft fokus på at starte sin egen forretning eller arbejde med problemløsning og idéudvikling, findes der heldigvis en lang række

gode bøger om at blive iværksætter. Ved at læse nogle af disse bøger kan man først og fremmest blive klogere på, hvordan man starter sin egen forretning, og derudover kan man blive inspireret til selv at blive iværksætter.